Filharmonie Hradec Králové v hledáčku sdělovacích prostředků

10.11.2017 | Krátká zpráva Filharmonie Hradec Králové o. p. s.

Filharmonie Hradec Králové v hledáčku sdělovacích prostředků

Filharmonie Hradec Králové je v současné době ve výborné kondici. Svědčí o tom i velký zájem sdělovacích prostředků, jejichž nebývalou pozornost na sebe upoutala v posledních týdnech.

Za povšimnutí stojí čtyři přímé přenosy Českého rozhlasu Vltava v rámci festivalu soudobé světové hudby Hudební fórum. Dva z programů byly provedeny domácím orchestrem pod vedením zahraničních dirigentů José Miguela Rodilly a Macieje Tworeka.

Vedle toho i Česká televize (ČT Art) uvedla dne 29. října záznam koncertu z letošního jara. Filharmonii Hradec Králové ve velkém symfonickém programu řídil švýcarský dirigent Kaspar Zehnder.

Česká televize natáčela i první z představení Červené abonentní řady Opera/Balet, na kterém se představil Pražský komorní balet a Zemlinského kvarteto.

V současné době probíhá v Hradci Králové i společný projekt Filharmonie a neziskové organizace Post Bellum s názvem Hradecký memoriál – Nepromlčeno. Na této akci v rámci přednášek, outdoorových výstav a koncertů je návštěvníkům připomínána nedávná historie totalitních režimů.

U příležitosti státního svátku 28. října převzal ředitel Filharmonie Hradec Králové, pan Václav Derner, medaili města Hradec Králové, kterou udělila rada města za vzornou reprezentaci doma i v zahraničí.

Kontakt pro média: Alois Neruda, tel.: 702 178 610 , e-mail: neruda@fhk.cz